Eén van de specialiteiten van Response BV is Enterprise Content Management. Response is betrokken bij veel implementatieprojecten, waarbij de klant gekozen heeft voor Alfresco Enterprise Content Management (ECM). Response BV bouwt maatwerk oplossingen op Alfresco voor uw organisatie, tegen een uitstekende prijs/kwaliteit in vergelijking tot andere ECM tools.

Alfresco is het Open Source alternatief voor Enterprise Content Management ( ECM ) oplossingen zoals Documentum en FileNet P8. Hierbij combineert Alfresco de innovativiteit van Open Source en de stabiliteit van de gevestigde enterprise platformen.

De laatste jaren heeft Alfresco een grote professionaliseringslag gemaakt, waardoor zowel de Enterprise markt en het MKB, als ook nationale en regionale overheidsinstellingen steeds vaker kiezen voor Alfresco in plaats van software van de gevestigde orde zoals Documentum of FileNet P8.

Response BV heeft hierop ingespeeld door medewerkers op te leiden om Alfresco Document/Content Management oplossingen voor u als klant te kunnen installeren, configureren, implementeren, migreren, uit te bereiden en te beheren.

Historie

Alfresco is in 2005 opgericht door John Newton en John Powell. John Newton is één van de oprichters geweest van Documentum, terwijl John Powel de voormalige Chief Operating Officer was van Business Objects.

Doelstelling van Alfresco is niet alleen om een Open Source alternatief te bieden, maar ook nog eens commerciële aanbieders van Enterprise Content Management systemen te overtreffen qua functionaliteit en features. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn de oprichters van Alfresco het eens over het feit dat de Enterprise Content Management industrie gedreven werd door de volgende  punten:

  •  Hoge kosten door applicatie gerichte aankopen met een hoge up-front investering en een prijs per gebruiker;
  •  Hoge complexiteit met lange complexe uitroltrajecten, welke resulteren in niet het niet volledig gebruiken en/of implementeren van alle functionaliteiten van de software
  • Gebrek aan controle voor de klant, waardoor vergelijken en de mogelijkheid tot overstappen naar andere leveranciers niet mogelijk is.

Om deze redenen gebruikt een groot gedeelte van de doelgroep voor Enterprise Content Management geen ECM systeem. In plaats daarvan gebruiken zij gedeelde schijven en email om content te genereren, delen en op te slaan.

Alresco daarentegen levert een oplossing gebaseerd op lage kosten, eenvoud en keuzemogelijkheden..

Alfresco kan een reductie in de kosten voor Enterprise Content Management realiseren van 96% in vergelijking met concurrerende producten, zoals Documentum, Open Text en Sharepoint.

Alfresco is met meer dan 20 jaar ervaring gebouwd middels onder andere de volgende open source componenten:

  • Spring
  • Hibernate
  • Lucene
  • MyFaces
  • jBPM

Onze ECM consultants hebben allen kennis van bovenstaande componenten en zijn in staat de juiste implementatie op basis van deze componenten voor u als klant te bouwen.